Tom van Rij

Tom van Rij

Regisseur Tom van Rij volgde zijn opleiding ondermeer aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

Tom was daarna als zanger, danser en acteur te zien in de originele Annie M.G. Schmidt musicals "Madam" en "De Dader heeft het Gedaan".

Hij was en is als regisseur aan verschillende gezelschappen verbonden. Zo regisseerde hij eind negentiger jaren voor "Parbleu!" ondermeer de musicals "Heerlijk duurt het langst", "En nu naar bed" en "Foxtrot".

Voor de musicalgroep "The Cast" uit Castricum regisseerde hij "Fame"; voor "Rijnmond Theater Producties de musical "The best Little Whorehouse in Texas".

Daarnaast regisseerde, onderwees en coachte hij diverse artiesten, zoals balletgroep Trocadero, zangeres Mieke Stemerdink en musicalster Rob Pelzer.

In 2007 loopt nog steeds de door hem geregisseerde muziektheatervoorstelling voor kinderen "Hou je vast" van Ageeth de Haan. En daar komt in het theaterseizoen 2007/2008 dus de voorstelling "Vanzelfsprekend" van Jeanet Schuurman bij.